Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Junqueras: “Estem convençuts que un referèndum no és un delicte”

Nou enregistrament de les declaracions dels presos polítics de l’abril. En aquest cas, la del vicepresident del govern de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, on es mostra el […]

Marina Almansa
Marina Almansa 23/10/2018
Imatge, extreta de vídeo, de l'exvicepresident Oriol Junqueras declarant a l'Audiència Nacional el 2-11-17 (horitzontal).

Nou enregistrament de les declaracions dels presos polítics de l’abril. En aquest cas, la del vicepresident del govern de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, on es mostra el seu convenciment davant de Llarena: “Fer un referèndum no és un delicte”, fent referència al codi penal. Junqueras assegura que estan convençuts que el seu objectiu polític apel·la valors del bé comú i reitera el pacifisme de tot el moviment republicà.

En un nou àudio el qual ha tingut accés El Nacional, l’ex vicepresident narra com va viure l’1-O i assegura que no va votar en el col·legi que li tocava perquè “els Mossos ho van impedir” i els votants ho van acceptar, diu, tot i això va votar en una altra localitat perquè, afegeix, “el cens era universal”.

“El nostre objectiu no pot quedar al marge dels valors del civisme, de la dignitat i del bé comu”, revelava el republicà. Junqueras assegura que també s’han de preservar aquests drets a la ciutadania, i afirma que en tot moment es van prioritzar “la convivència i la seguretat” durant la jornada electoral.

Relacionats