Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Junqueras és el líder català més ben valorat, i Puigdemont el més conegut, segons el CEO

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, és el líder polític català més ben valorat amb un 5,51 de valoració mitjana, mentre que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, suspèn amb un 4,81, segons l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat.

L’enquesta sobre context polític a Catalunya del 2021, publicada aquest divendres, s’ha elaborat amb una mostra de 1.200 persones entre l’11 i el 19 de maig –es va començar a elaborar després de la ruptura de les negociacions d’ERC i Junts per formar govern i va acabar amb l’acord entre les dues formacions dies abans que Aragonès fos investit president– i té un marge d’error de 2,83.

Publicitat

Juntament amb Junqueras, l’única líder que aprova és la presidenta de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, amb un 5,01, mentre que la resta suspenen, i Aragonès és el tercer més ben valorat.

Darrere del president de la Generalitat se situa la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, amb un 4,80, el diputat de la CUP Carles Riera amb un 4,78, i el president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, amb un 4,68.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs (Junts), obté una valoració mitjana de 4,48, una mica per damunt del líder del PSC a la cambra catalana i cap de l’oposició a Catalunya, Salvador Illa (4,41), mentre que el primer secretari socialista i ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, obté un 4,06, el president legítim de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, un 3,90, i el president del PP català, Alejandro Fernández, un 3,31.

El més mal valorat és el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, amb un 2,31, seguit del de Cs, Carlos Carrizosa (2,40), i el portaveu parlamentari del partit taronja, Nacho Martín Blanco (2,62).

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Aragonès que "ha malbaratat la majoria independentista"

Puigdemont, el més conegut

L’enquesta destaca que Puigdemont és el líder més conegut, perquè el 98,4% dels enquestats assegura saber qui és, seguit de prop per Junqueras (98,1%).

A més a més, a Aragonès el coneixen el 88,6% dels enquestats, menys que els que saben qui és Illa (93,6%) i Iceta (91,3%), però una mica més que Borràs (85,2%).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut