Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Junqueras compara el repte de Macià amb el d’ERC: “Va sumar la societat catalana per la defensa de les llibertats del país. És el repte que tenim”

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha acudit a l’acte que commemora el 89è aniversari de la mort del president Francesc Macià per retre-li homenatge i reivindicar la seva figura. El president d’ERC ha volgut fer una comparativa del que Macià va fer per Catalunya en el seu moment amb la situació política actual, assegurant que hi ha més similituds del que sembla entre la política de Macià i l’actual d’ERC.

Durant el discurs posterior a l’ofrena floral a la tomba del president, Junqueras ha recordat que Macià va fer “tant per Catalunya” que molts “no li van perdonar mai”, mentre que altres el van acusar “de no haver fet prou”. “Una mica com ara, on hi ha qui no ens vol perdonar tot allò que fem per Catalunya i alguns ens acusen de no fer prou“, ha afegit.

Publicitat

El president d’ERC també ha assegurat que la presidència de Macià va ser una presidència “com ara”, destacant que el lideratge d’ERC i de Macià va ser “capaç de fer sumar a gent molt diversa, pràcticament al conjunt de la societat catalana per avançar col·lectivament en defensa de les llibertats del país i els drets socials”. Aquell era repte que ells tenien, el que nosaltres tenim i que sense dubte assolirem”, ha afegit.

En aquest sentit, Junqueras també ha aprofitat el seu discurs per fer una crida al conjunt de país “per sumar i treballar col·lectivament al servei del conjunt de la societat”, retraient que si els que els critiquen treballessin “al costat del país” es podria anar “més enllà” i arribar-hi “una mica més de pressa”.

Et pot interessar  Aragonès reivindica la República proclamada per Macià "per passar de ser súbdits a ciutadans de ple dret"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut