Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Junqueras aprofitarà els permisos penitenciaris a partir d’aquest dissabte per la campanya del 14-F

Fonts d’ERC asseguren que el partit vol que Junqueras participi en el procés electoral “tant com el sistema penitenciari ho permeti”

Redacció 27/01/2021
Primer pla del president d'ERC, Oriol Junqueras, aquest dissabte 25 de juliol de 2020 a Santa Coloma de Farners. (Horitzontal)

vEl líder d’ERC, Oriol Junqueras, podrà demanar permisos penitenciaris a partir del dissabte, quan complirà un quart de la seva condemna a presó, i preveu utilitzar-los “tan aviat com sigui possible” per anar a actes de campanya electoral per les eleccions al Parlament el 14 de febrer, segons han explicat fonts d’ERC.

També han expressat que el partit vol que Junqueras pugui participar en la campanya “tant com el sistema penitenciari ho permeti”.

Font penitenciaries, han explicat que els presos classificats en segon grau, com Junqueres, poden utilitzar permisos de fins a 48 hores a proposta de la Junta de Tractament de la presó i amb l’aprovació del Servei de Classificació de la Conselleria de Justícia, mentre que els permisos de més de dos dies requereixen l’aval del Jutjat de vigilància penitenciària.

Aquest dijous, una altra presa política, Carme Forcadell, també complirà un quart de la seva condemna; i els consellers Romeva, Turull i Bassa ho faran l’onze de febrer, tres dies abans de la votació el 14-F.