Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Julià de Jòdar: “Els únics trumpistes eren i són els arrencallaços i despenjapancartes”

Afirma que si l’independentisme ha rebut de “la judicatura trumpista espanyola és perquè ha estat i és democràtic”. Per això demana més honestedat analítica als que gosen fer segons quines comparacions

Redacció
Redacció 08/01/2021
Julià de Jódar al costat de la cupaire exliada a Suïssa, Anna Gabriel.

L’escriptor i exdiputat de la CUP, Julià de Jòdar, ha deixat les coses clares als que gosen comparar els assaltants trumpistes del Capitoli amb els independentistes. Ha piulat: “A voure, comparatistes del Setè Dia: aquí, els únics trumpistes eren i són els arrencallaços, els riders nocturns de comarques i plaça Artós, els despenjacartes, el TSJC, el periodisme mesell”.

De Jòdar afegeix en altres tuits: “Idiotes comparatistes! Aquí, la multitud, per milions, va sortir a votar pacíficament; i les hordes de la GC i la PN van ser atiades pel trumpista Pérez de los Cobos, entre el silencia glacial de les callades hordes que van sortir dels caus a tallar llaços i perseguir indefensos”. També estableix més diferències: “masses de gent protestant als carrers i/o davant les institucions, no és pas populisme, sinó moviment popular. Populisme és l’ús de les masses des del Poder, o en complicitat amb ell, com el feixisme, per frenar el moviment de protesta i subordinar-lo als interessos establerts”.

I conclou: “menys vacunes antitrumpistes per a l’independentisme, que ha estat i és radicalment democràtic, i per això ha rebut de la judicatura trumpista espanyola, i més honestedat analítica, que arriba el 14-F i no tot us serà permès, comparatistes del Setè Dia”. Un missatge als pretesos analistes que fan comparacions odioses i que no s’aguanten per enlloc.