Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els Mossos no identifiquen els agressors de la Subdelegació de Lleida, però diuen que va ser “un dels dies més durs”

|

- Publicitat -

El judici contra els Onze de la Subdelegació, en referència als 11 joves acusats de delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions, continua en marxa en la seva segona jornada. En la vista d’avui han comparegut els agents dels Mossos d’Esquadra lesionats durant les protestes, els quals, si bé han coincidit a dir que va ser “un dels dies més durs” que recorden, no han identificat els agressors.

Un total de 4 agents que van ser lesionats durant la protesta del 25 de març de 2018 davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida contra la detenció de Carles Puigdemont han declarat davant el jutge sobre els fets van viure. Segons el seu relat, va ser un dels dies més durs que recorden de tota la seva trajectòria laboral, descrivint un ambient molt violent, amb empentes i tirada d’objectes com paraigües, pedres i ampolles d’aigua, segons recull l’ACN. Tanmateix, cap dels quatre agents ha pogut identificar els agressors, al·legant que “hi havia molta gent i enrenou”, segons ha dit un d’ells.

Publicitat

Els presumptes agressors, per altra banda, s’enfronten a penes d’entre 3 i 5 anys de presó pels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions; Pablo Hasél, que es troba entre els acusats, s’enfronta a una condemna de 5 anys i 9 mesos de presó en estar acusat dels mateixos delictes, amb l’agreujant de reincidència. En total, els Onze de la Subdelegació podrien passar prop de 58 anys de presó, que és el que demana la Fiscalia, i haver de pagar una multa de 40.000 euros. A quatre dels joves acusats se’ls ha rebaixat la condemna a 9 mesos de presó, en acceptar els fets durant la primera vista del judici.

Et pot interessar  Aragonès defensa continuar ampliant el cos de Mossos fins als 22.000 agents

En la jornada d’avui, a banda dels Mossos lesionats, declaren també dos guàrdies civils. Així mateix, està previst que els 7 acusats que no han acceptat l’acord declarin al migdia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut