Dissabte, 26 de novembre de 2022 - Edició 1584
La República

Els Mossos no identifiquen els agressors de la Subdelegació de Lleida, però diuen que va ser “un dels dies més durs”

En la jornada d’avui declaren també dos guàrdies civils i els 7 acusats que no han acceptat l’acord amb Fiscalia

Redacció 24/11/2022
Els set acusats que s'enfronten al judici per la protesta a la subdelegació, en la segona jornada a l'Audiència de Lleida Data de publicació: dijous 24 de novembre del 2022, 11:22 Localització: Lleida Autor: Cedida a l'ACN pel TSJC

El judici contra els Onze de la Subdelegació, en referència als 11 joves acusats de delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions, continua en marxa en la seva segona jornada. En la vista d’avui han comparegut els agents dels Mossos d’Esquadra lesionats durant les protestes, els quals, si bé han coincidit a dir que va ser “un dels dies més durs” que recorden, no han identificat els agressors.

Un total de 4 agents que van ser lesionats durant la protesta del 25 de març de 2018 davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida contra la detenció de Carles Puigdemont han declarat davant el jutge sobre els fets van viure. Segons el seu relat, va ser un dels dies més durs que recorden de tota la seva trajectòria laboral, descrivint un ambient molt violent, amb empentes i tirada d’objectes com paraigües, pedres i ampolles d’aigua, segons recull l’ACN. Tanmateix, cap dels quatre agents ha pogut identificar els agressors, al·legant que “hi havia molta gent i enrenou”, segons ha dit un d’ells.

Els presumptes agressors, per altra banda, s’enfronten a penes d’entre 3 i 5 anys de presó pels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions; Pablo Hasél, que es troba entre els acusats, s’enfronta a una condemna de 5 anys i 9 mesos de presó en estar acusat dels mateixos delictes, amb l’agreujant de reincidència. En total, els Onze de la Subdelegació podrien passar prop de 58 anys de presó, que és el que demana la Fiscalia, i haver de pagar una multa de 40.000 euros. A quatre dels joves acusats se’ls ha rebaixat la condemna a 9 mesos de presó, en acceptar els fets durant la primera vista del judici.

En la jornada d’avui, a banda dels Mossos lesionats, declaren també dos guàrdies civils. Així mateix, està previst que els 7 acusats que no han acceptat l’acord declarin al migdia.