Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Juan Carlos I suma un altre escàndol: Es va embutxacar 52 milions del Banc Zaragozano

El rei emèrit va blanquejar aquests fons per crear la fundació Zagatka, un dels epicentres dels casos de corrupció que envolten en monarca

Redacció
Redacció 28/07/2021
Imatge d'arxiu de Juan Carlos I

El degoteig d’escàndols corruptes de Juan Carlos I no s’atura ni un dia. Les seves relacions amb l’Aràbia Saudita, els diners que va reclamar a la seva examant Corinna, i ara l’embutxacament de ni més ni menys que 52 milions d’euros de la venda del Banc Zaragozano.

En una exclusiva del diari Público, es destapa que el rei emèrit va traslladar aquests diners al Barclays Bank del Regne Unit, lloc que va ser l’origen de fundacions que el dia d’avui li estan donant maldecaps diaris al borbó. Segons Público, aquests 52 milions van anar a parar a la ja esmentada en altres ocasions fundació Zagatka, protagonista d’escàndols com el del compte ocult a Andorra. El mateix Juan Carlos I va posar com a beneficiaris d’aquesta i d’altres fundacions a Felipe VI i les seves altres dues filles. Aquests tràmits van ser secrets gràcies a Álvaro de Orleans, un cosí que també va contribuir a la creació de la fundació.

I mentrestant, Juan Carlos I segueix gaudint la seva luxosa vida des de fa més d’un any, que va fugir.