Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Josep Costa també aposta per una reacció popular a la cimera francoespanyola: “Que s’acabi la seua arrogància!”

|

- Publicitat -

Més personalitats de l’independentisme se sumen al reclam d’organitzar una concentració popular contra la cimera francoespanyola que tindrà lloc a Barcelona el pròxim 19 de gener, i que reunirà els presidents Pedro Sánchez i Emmanuel Macron, els dos estats que més catalanòfobs s’han mostrat. La celebració de la cimera a Barcelona és una provocació encoberta de Pedro Sánchez, ja que segons ell demostrarà que el procés independentista ha acabat i que la mobilització popular està morta. L’últim a sumar-se a aquest reclam és el jurista i exvicepresident primer de la Mesa del Parlament Josep Costa, que a través de Twitter ha animat també a promoure una reacció popular.

La cimera francoespanyola és l’oportunitat perfecta per mobilitzar-se i protestar contra la presència dels dos presidents a Barcelona, després de tantes faltes de respecte i menyspreus al poble català. A la trobada, està previst que els dos signin el primer tractat d’amistat i cooperació entre els dos països, que d’entre d’altres, portarà la canonada submarina d’hidrogen verd que connectarà Barcelona i Marsella, el preu econòmic i ambiental de la qual no s’ha fet públic encara; deixaran de banda, però, la persecució que ambdós estats fan de la llengua catalana, de l’independentisme, o de les connexions perdudes amb la Catalunya Nord, com ara la carretera del Coll de Banyuls, que continua tancada. 

Publicitat

Amb tot això, Costa se suma a personalitats com Josep Lluís Alay, Lluís Llach o Albano Dante-Fachín, que proposen una concentració de rebuig als dos polítics. “Ja fa temps que monarca i governants espanyols es passegen per Catalunya sense reacció popular. Potser ha arribat l’hora de la reacció. Aquí no s’ha acabat res. Que s’acabi la seua arrogància!” piula Costa. L’ANC, segons ha sabut LaRepublica.cat, està estudiant convocar una protesta, tal com les personalitats citades i diversos usuaris de les xarxes socials reclamen.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut