Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Josep Costa sobre el ‘lawfare’ que ha patit Laura Borràs: “La lawfare corromp els mecanismes per saber la veritat. És una derivada més de la dominació espanyola”

|

- Publicitat -

El polític i jurista eivissenc Josep Costa ha compartit una reflexió al seu compte personal de Twitter sobre què és un cas de ‘lawfare’, després que aquesta setmana s’hagi fet pública la sentència condemnatòria de Laura Borràs, en un procés judicial que Junts considera que ha estat ‘lawfare’ i una mostra més de la repressió espanyola, un argument que no ha acabat de convèncer els altres partits independentistes, que ho han desvinculat completament de la repressió contra l’independentisme.

Costa sosté en la seva reflexió que les víctimes de ‘lawfare’ no són necessàriament innocents, matisant, però, que “això no és el que defineix un judici polític”, davant la confusió existent al voltant d’aquests dos conceptes. “Tothom és innocent mentre no es demostri el contrari en un judici just” recorda Costa, tot afegint que la ‘lawfare’, precisament, el que fa és “corrompre els mecanismes per saber la veritat”, i subratllant la gravetat d’aquest tipus de persecució política, titllant-la de ser “una derivada més de la dominació espanyola”.

Publicitat

“Mentre no siguem independents no podrem tenir trens puntuals, ni serveis públics dignes ni una justícia imparcial“, apunta el jurista, que assegura que el que explica “no és cap novetat”. A la vegada, Costa aprofita per recriminar als partits independentistes que dubtin de la repressió que denuncien Laura Borràs i Junts, tot assegurant que el que és “nou” és que “això calgui explicar-ho a alguns independentistes.”

Et pot interessar  Junts acusa ERC de coordinar-se amb el PSOE perquè el calendari electoral entorpeixi la presència de Puigdemont al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut