Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Josep Borrell exigeix a Síria el que no fa amb Espanya

L’Alt Representant de la UE evidencia la seva hipocresia insistint que no normalitzarà la relació amb Síria fins que “acabi la repressió”

Avatar
Agències 30/03/2021
Josep Borrell durant la sessió del Parlament europeu d'aquesta tarda.

L’Alt Representant de la Unió Europea, Josep Borrell, ha assegurat aquest dimarts que el bloc comunitari no normalitzarà la relació amb Síria fins que el règim de Bashar al-Assad “aturi la repressió i es comprometi amb els treballs de les Nacions Unides”. Després de la segona jornada de la Cinquena Conferència de Brussel·les per recaptar fons d’ajuda humanitària per als ciutadans i refugiats de Síria, Borrell ha insistit que el règim de Bashar al-Assad “no ofereix cap futur a la ciutadania siriana”. “Si no canvien no podran ser socis de la Unió Europea o de la comunitat internacional. Demanen un canvi en el comportament”, ha dit l’Alt Representant, que ha subratllat que no poden “acceptar les eleccions plantejades per les autoritats”.

Davant “l’estancament” de les converses en el marc de les Nacions Unides sobre un conflicte que ja fa una dècada que dura, Borrell ha demanat a la comunitat internacional estar oberta a “noves idees” per acabar amb el conflicte.