Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Jordi Sànchez: “Si algú ha d’estar neguitós amb Giró de conseller no és la CUP, és l’Ibex-35”

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts i pres polític, Jordi Sànchez, ha defensat l’elecció de Jaume Giró com a conseller d’Economia afirmant que “si algú ha d’estar neguitós no és la CUP, és l’Íbex-35, que pensava que l’independentisme no tenia penetració en aquest món”. Creu que aportarà “solvència en la gestió. És un home acostumat a dirigir equips sota pressió i a generar visió estratègica. En segon lloc, demostra compromís amb el país. Va ser l’únic directiu de la Fundació La Caixa que es va oposar al trasllat de la seu, una decisió que li va acabar costant una feina molt ben pagada. I, en tercer lloc, és una persona amb sensibilitat social, que des de la Fundació va actuar no amb una lògica caritativa, sinó empoderant el tercer sector i el teixit associatiu”. I subratlla que situa Junts “a l’epicentre del món econòmic, que és un món que en els últims anys no havíem cuidat prou”.

Ho explica en una entrevista al diari ‘Ara’ i en la qual assegura que l’acord amb ERC se circumscriu al Govern i que encara no hi ha una estratègia independentista consensuada. “Tenim un acord de legislatura per a quatre anys, no un acord sobre l’estratègia”, ha volgut deixar clar. “Ara mateix no hi ha les condicions per a una negociació amb l’Estat, però la confrontació per si sola no durà a la República”.

Publicitat

També ha rebutjat les crítique de figures com l’expresident Torra o l’exconsellera Clara Ponsatí a l’acord ERC-Junts. “Ni Ponsatí ni Torra són afiliats de Junts. Per tant Junts no s’expressa a través de les persones que no és que no siguin a la direcció, sinó que ni tan sols en són militants. Se’ls atribueix una influència que no tenen”, ha etzibat el secretari general de Junts, que ha posat sobre la taula “el suport incontestable” del 83% de la militància del partit al pacte de Govern. “Per sort, no som una Església dogmàtica on el 100% pensa el mateix. Per cert, ja m’agradaria saber quin suport hauria tingut l’acord entre les bases d’ERC”, ha insinuat amb ironia Sànchez, que ha finalitzat definint el paper de Puigdemont. “La seva funció no és dirigir un partit o un Govern. Ell és el president de l’1-O a l’exili, és el líder indiscutit del moviment independentista, i va més enllà de Junts”, ha conclòs el secretari general de Junts.

Et pot interessar  Puigdemont es contraposa a la gestió d'Illa quan era ministre: "Vam patir la incompetència i la manca de transparència"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut