Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Jordi Sànchez diu que “el diàleg és una opció, però s’ha de concretar el quan i el què de l’agenda”

Insisteix en la necessitat d’arribar a un acord amb ERC per garantir una “estabilitat sense sorolls” i subratlla que la fiscalia continuarà “vetllant i tutelant” el Parlament

Avatar
Agències 02/03/2021
Jordi Sánchez durant l'entrevista a 'Els Matins de TV3'.

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha insistit en la necessitat d’arribar a un acord amb ERC per garantir una “estabilitat sense sorolls”. Ho ha dit en una entrevista a ‘Els matins de TV3’, on ha recordat que la seva formació, juntament amb els republicans i els cupaires, han de saber “donar resposta” al mandat independentista dels ciutadans. De fet, Sànchez creu que la querella a la Mesa és un recordatori que la fiscalia continuarà “vetllant i tutelant” el Parlament.

Per això, ha subratllat la necessitat de “blindar” una legislatura amb “un camí segur”, on aquest pugui actuar amb “llibertat”, i on els seus membres s’expressin “sense por”. Afirma que els partits independentistes treballen en una nova estratègia en què el diàleg és una opció, però que s’ha de concretar el quan i el què de l’agenda. “No podem viure en la ingenuïtat, no és només una ordre del dia, és acompanyar un procés”, diu Sànchez. Afegeix que no volen cometre els errors del passat: “El que ens haguem de dir amb ERC no ens ho direm a través dels mitjans de comunicació.”