Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Jordi Sànchez carrega contra el Departament de Justícia: “El tracte que han donat als presos polítics voreja la discriminació”

|

- Publicitat -

El líder de la Crida Nacional i pres polític, Jordi Sànchez, ha mostrat no estar gaire còmode amb la situació política de Catalunya i el tracte que estan tenint els presos polítics durant els últims mesos. “Políticament, veig coses que no m’agraden i que no entenc”, ha dit en una entrevista a Vilaweb.

Sànchez creu que s’ha desplaçat la independència a una qüestió no prioritària. “Situar l’estratègia política en la construcció d’una confrontació entre les suposades esquerra i dreta independentista és un error si vols la independència”.

Publicitat

El pres polític també diu que malgrat que tingui sentit que ell pugui sortir a fer el voluntariat que li correspon amb l’article 100.2, el que s’hauria d’haver fet és decretar el confinament domiciliari “com han fet molts altres països per una qüestió de salut pública i per minimitzar riscos de contagi”. En aquest sentit, Sànchez ha carregat contra el Departament de Justícia de Catalunya, ja que en línies generals “les mesures decretades a les presons són encertades, però el tracte singular que ens han donat als presos polítics no. Voregen la discriminació”.

L’expresident de l’ANC va demanar que els presos polítics passessin a tenir el tercer grau i així poder fer un confinament domiciliari. “La resposta, tothom la sap”.

Sànchez fa aquestes declaracions després que el president de la Generalitat, Quim Torra, assumís l’actuació de justícia. Diumenge passat, en resposta a La República, el president Torra va assumir que tenien la clau de les presons però que no es podia assumir obrir les seves portes. El Govern de Catalunya té un greu problema, té les competències en presons i malgrat que l’exconseller basc de justícia, Joseba AzKarrega va dir que es podia fer, la realitat és que tot el govern ha decidit no actuar.

Et pot interessar  El director Mas d’Enric serà rellevat després de posar el càrrec a disposició de Justícia per la mort de la cuinera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut