Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Jordi Cuixart, el primer pres polític que porta la sentència del Supremo a Estrasburg

|

- Publicitat -

Segons ha avançat TV3 ja s’ha presentat a Estrasburg el primer recurs per part d’un dels presos polítics catalans. La causa de Jordi Cuixart ja és al Tribunal Europeu de Drets Humans. L’ha presentat aquest matí Benet Salellas, un dels advocats que s’encarreguen de la defensa del president d’Òmnium Cultural. El lletrat ha assegurat que no han volgut dilatar-ho més: “Hem volgut tenir la pressa d’una persona que està empresonada”, ha explicat l’endemà de fer-se públics els arguments del Tribunal Constitucional per rebutjar el recurs de Cuixart.

En el recurs, de més de 2.000 pàgines, al·leguen que s’han vulnerat els drets de reunió i de llibertat d’expressió i s’hi fa una àmplia lectura de drets fonamentals, que consideren que no s’han respectat en la condemna del Suprem a nou anys de presó per sedició. “Volem que el regne d’Espanya sigui condemnat per vulneració de drets fonamentals i que Estrasburg reconegui i repari el dolor no només dels presos, sinó també dels exiliats i dels més de 3.000 repreliats”, ha dit Salellas. L’equip de defensa de Jordi Cuixart -format per Benet Salellas, Olivier Peter, Marina Roig i Àlex Solà- ja feia temps que treballaven en aquest recurs a Estrasburg. Però han volgut esperar a tenir els arguments concrets dels vots particulars dels magistrats progressistes del Constitucional Juan Antonio Xiol i María Luisa Balaguer. Uns arguments que s’han incorporat al recurs perquè, segons ha dit Salellas, “ens avalen”.

Publicitat

Aquest dijous, es presentarà el segon recurs a Estrasburg, el de Jordi Turull. Ho farà l’expresident Carles Puigdemont, juntament amb els advocats de Turull, Jordi Pina i Francesc Homs. També, segons avança TV3, en aquest cas al·legaran que s’han vulnerat drets relacionats amb tenir un judici just.

Et pot interessar  Votants de l'1-O agredits a Lleida porten Espanya davant el TEDH amb una demanda col·lectiva
Publicitat

Opinió

Minut a Minut