Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

Joan Guix, sobre la situació del coronavirus: “Ara està bastant millor”

El que ha estat secretari de Salut Pública de la Generalitat assegura que l’estat d’alarma “ha funcionat si no fos per la centralització i la limitació de decisions”

Redacció
Redacció 31/05/2020
El secretari de Salut Pública, Joan Guix, durant la roda de premsa el dia 11/03/2020 (horitzontal)

El fins ara secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha valorat aquest dissabte la situació actual del coronavirus: “Ara està bastant millor. Comencem a tenir-lo ben orientat, almenys aquesta primera fase”.

En una entrevista al “Faqs” de TV3, ha alertat la possibilitat d’un rebrot, ja que el coronavirus “és un virus absolutament nou del qual no es coneix exactament la seva història vital, ni com es comportarà

La Conselleria va fer públic aquest divendres que Guix deixarà el càrrec de Salut Pública que ha ocupat des del 2015 per motius de salut, decisió que ha pres “coincidint amb l’evolució a la baixa de l’epidèmia”.

La Gestió

Respecte a la gestió entre la Generalitat i el Gobierno de la pandèmia, ha dit queha tingut la sensació de presentar-se a un tribunal d’oposicions, en les seves paraules, per mostrar les dades a l’Executiu: “Té sentit passar aquest examen setmanal? Jo crec que no”.

Ha opinat que l’estat d’alarma “ha funcionat si es treu el problema que ha ocasionat la centralització importantíssima, la presa de decisions en l’àmbit central i la limitació de la capacitat de decisió en temes molt concrets”, tot i que ha plantejat que s’hauria pogut utilitzar una altra mesura.

Considera que la gestió de la Generalitat ha estat “tan bona com hagués pogut ser”, però no ha volgut pronunciar-se sobre si hi hauria hagut menys morts d’haver-se gestionat la pandèmia sense la intervenció del Gobierno.