Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Joan Canadell demana suport als partits catalans per aprovar la Llei de Cambres

“Mai Catalunya havia necessitat tant unes cambres actives”, ha dit el president de la Cambra de Comerç

Redacció 20/11/2020
20/11/2020 El presidente del Consell de Cambres y de la Cámara de Barcelona, Joan Canadell, junto con algunos de los representantes del resto de Cámaras de Catalunya ECONOMIA CONSELL DE CAMBRES

El president de la Cambra de Barcelona i del Consell General de Cambres, Joan Canadell, ha demanat aquest divendres als partits que donin suport el 2 de desembre a la Llei de les Cambres al Parlament per lectura única, al·legant que va amb cinc anys de retard i que davant la pandèmia “mai Catalunya havia necessitat tant unes cambres actives”.

En una roda de premsa recolzada per les tretze cambres catalanes, també han intervingut el vicepresident del Consell i president de la Cambra de Girona, Jaume Fàbrega, entre altres.

El secretari general de la Cambra de Sabadell, Eduard Borràs finestres, ha afirmat que “les patronals han intentat evitar que s’aprovi la llei” al·legant que és inconstitucional per la representativitat que atorga a les cambres.

Borràs ha replicat que la Llei Bàsica de Cambres va dictar el 1993 que aquestes promouen i defensen els interessos generals del comerç, la indústria i la navegació, i que això es va reafirmar amb una nova norma el 2014, que a més incloïa el sector dels serveis.

El president de la Cambra de Tàrrega, Carles Girbet, ha dit que la representativitat de les associacions i patronals amb les cambres “no són excloents” i que qualsevol organisme tindrà una representativitat dels interessos generals dels empresaris davant les administracions i organitzacions empresarials si té el 15% d’empresaris i treballadors associats.