Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

Joan Canadell demana al Govern que recapaciti amb la restauració

La Cambra de Comerç critica els “discursos buits” del Govern i la “llunyania” amb els empresaris

Redacció 17/11/2020
Pla mitjà dels assistents a l'acte unitari dels representants del sector de la restauració a la Llotja de Mar. Imatge del 17 de novembre de 2020. (Horitzontal)

El president del Consell General de Cambres de Catalunya i de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha demanat al Govern que recapaciti i escolti les propostes del sector de la restauració perquè puguis reobrir els pròxims dies i ha lamentat que l’Executiu “està allunyat de la realitat”.

Ho ha dit aquest dimarts durant la roda de premsa “Reobrim la restauració” que ha tingut lloc a la Llotja de Mar de Barcelona amb els principals restaurants del sector de Catalunya, en la qual han rebutjat les restriccions i ha reclamat al Govern la reobertura a partir del dilluns amb aforaments del 30% i el 50%.

Ha criticat que l’executiu no està sent pròxim a les necessitats reals d’empresari i autònoms, i ha lamentat l’existència de discursos buits sobre la importància de les empreses i les pimes: “Fins a l’octubre 19.000 empreses ja han hagut de tancar”.

“Fan falta menys discursos i més recursos, és la solució de molts països d’Europa. No es tracta de recordar-lo sinó d’actuar en conseqüència, convé un pla de rescat”, ha insistit Canadell, i ha reclamat al Gobierno que rescat a sectors com la restauració, el turisme, la cultura i l’esport.

Ha recordat que moltes altres comunitats autònomes no han patit un tancament i un toc de queda “tant restrictius” com els que hi ha hagut a Catalunya, el que segons ell ha provocat desànim al sector.

A més, ha destacat que a la Comunitat de Madrid s’han fet milions de tests d’antígens i que a Catalunya només es comença a parlar de la possibilitat de poder fer-ho: “Estem convençuts que si s’haguessin afegit, la situació seria molt millor i el sector no hauria hagut de tancar tants dies”.