Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Joan Canadell demana al Govern que recapaciti amb la restauració

|

- Publicitat -

El president del Consell General de Cambres de Catalunya i de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha demanat al Govern que recapaciti i escolti les propostes del sector de la restauració perquè puguis reobrir els pròxims dies i ha lamentat que l’Executiu “està allunyat de la realitat”.

Ho ha dit aquest dimarts durant la roda de premsa “Reobrim la restauració” que ha tingut lloc a la Llotja de Mar de Barcelona amb els principals restaurants del sector de Catalunya, en la qual han rebutjat les restriccions i ha reclamat al Govern la reobertura a partir del dilluns amb aforaments del 30% i el 50%.

Publicitat

Ha criticat que l’executiu no està sent pròxim a les necessitats reals d’empresari i autònoms, i ha lamentat l’existència de discursos buits sobre la importància de les empreses i les pimes: “Fins a l’octubre 19.000 empreses ja han hagut de tancar”.

“Fan falta menys discursos i més recursos, és la solució de molts països d’Europa. No es tracta de recordar-lo sinó d’actuar en conseqüència, convé un pla de rescat”, ha insistit Canadell, i ha reclamat al Gobierno que rescat a sectors com la restauració, el turisme, la cultura i l’esport.

Ha recordat que moltes altres comunitats autònomes no han patit un tancament i un toc de queda “tant restrictius” com els que hi ha hagut a Catalunya, el que segons ell ha provocat desànim al sector.

A més, ha destacat que a la Comunitat de Madrid s’han fet milions de tests d’antígens i que a Catalunya només es comença a parlar de la possibilitat de poder fer-ho: “Estem convençuts que si s’haguessin afegit, la situació seria molt millor i el sector no hauria hagut de tancar tants dies”.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut