Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Jaume Sastre comença una vaga de fam a Catalunya en defensa de la llengua catalana

|

- Publicitat -

La lluita contra la imposició del Supremo que obliga a fer el 25% de les classes de l’escola catalana en castellà segueix en peu, encara que el mateix Govern independentista també hagi decidit no desobeir, acceptar la sentència, i jurar que es protegirà el català.

Aquest dimecres comença a la Casa de la República de Vic, una vaga de fam amb motiu de la defensa de la llengua catalana a les escoles dels Països Catalans. Un dels promotors, Jaume Sastre, ja hi té experiència en aquest tipus de desobediència, sent exemplar el 2014, quan va fer una vaga de fam de 41 dies pel mateix motiu a les Illes Balears. A les 12 del matí, Sastre, juntament amb els vaguistes Carles Furriols i el portaveu Biel Majoral, faran una roda de premsa per explicar com anirà aquesta vaga i els objectius a complir.

Publicitat

Principalment, la vaga va dirigida al rebuig de la modificació de la Llei Lingüística que es votarà el dia 28 d’abril al Parlament de Catalunya i que ajustarà la llei a la sentència repressiva del Tribunal Supremo.

 

Et pot interessar  Catalunya i Flandes es conjuren perquè el català es reconegui oficialment a la Unió Europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut