Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Jaume Sastre augura que molta gent es farà independentista gràcies a Espanya

El representant del Consell per la República a les Illes Balears defensa l’aixecament de la suspensió de la DUI i la defensa de la independència al carrer

Redacció 10/11/2021
Acte d'inauguració de la marxa a favor de l'escola pública que es farà a la plaça Llibertad. En Jaume Sastre, que va estar en vaga de fam durant 40 dies, farà un parlament. Fer fotos de l'acte i de la gent quan repren la marxa.

El nou representant del Consell per la República a les Illes Balears, Jaume Sastre, ha augurat en una entrevista que el moviment independentista ha de créixer i que el sentiment independentista de molts naixerà gràcies a Espanya. “Hi ha molta gent que no és independentista, però s’hi farà. L’independentisme creixerà perquè Espanya ens fa independentistes”, recull el diari dbalears.

De fet, Sastre explica que ell mateix no ho era fins als anys 80, per la situació colonial de les Balears. Entre altres coses, el també professor i escriptor reconegut per haver derrotat judicialment el feixisme del periodista Pedro J. Ramírez, ha remarcat el paper útil del Consell per la República, defensant “l’objectiu de fer efectiva la independència de Catalunya aixecant la suspensió de la República i defensant la independència al carrer”.

D’altra banda, també espera que un cop proclamada la independència hi hagi reconeixement internacional, posant d’exemple el cas de Lituana: “La independència catalana no arribarà amb guerres i tirs, arribarà a través de la guerra psicològica, els mitjans de comunicació i la complicitat internacional”.