Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

Jaume Padrós avisa: “La pandèmia no s’ha acabat. Musculació i transformació”

El president el Col·legi de Metges fa una crida a no badar davant la millora de la situació: “Ens hi juguem el futur del sistema sanitari i del país”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 22/10/2021

“La pandèmia no s’ha acabat”. Així ha insistit el president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, per insistir en el control i el seny que la població catalana ha de tenir de cara a seguir controlant els contagis de coronavirus. L’últim mes, Catalunya ha millorat espectacularment en la incidència acumulada, així com en el nombre d’hospitalitzats tant a les UCI com a planta.

Però Catalunya i Espanya sempre han anat a remolc del que ha passat en altres països europeus, com per exemple el Regne Unit, on ja hi ha indicis clars d’una nova onada, més lleu, però que pot fer recular en algunes restriccions. En aquest sentit, Padrós avisa que malgrat tot “els fons covid provinents de l’Estat han de continuar i les inversions fetes i la contractació de professionals realitzades no poden ser reversibles”. El doctor no dubta que la responsabilitat de la població posarà en joc “el futur del sistema sanitari i del país”. “Musculació i transformació”, ha dit.