Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Jaume Asens, d’ECP, veu “viable” una aliança entre ERC i Comuns

|

- Publicitat -

El president del grup parlamentari d’Unides Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, veu “viable” una aliança entre ERC i els comuns després de la ruptura del Govern. En una entrevista a Nació Digital, Asens sosté que la sortida de JxCat de l’executiu certifica “la fi d’una determinada política de blocs” i “inaugura un camp de joc” on l’aliança entre partits com els comuns i els republicans “ara és viable”. Per Asens, aquesta aliança és la que donaria “estabilitat” i s’hauria de produir “a tots els nivells”. El portaveu d’En Comú Podem al Congrés, però, diu que els comuns no han fet el debat sobre si aquesta etapa es pot produir dins del Govern, i considera que poden donar suport a l’executiu “des de fora”.

Asens creu que ara és un moment de “reconstruir els ponts que s’han trencat” per “refer confiances” i “prioritzar les polítiques socials” en el context de crisi actual. En aquesta nova etapa, Asens creu que s’hauria de posar “el marcador a zero”. “Ara hi ha l’oportunitat d’obrir una nova etapa, un nou cicle polític, però no es pot fer amb un Govern que té el suport de 33 diputats”, ha avisat.

Publicitat

El dirigent dels comuns ha qualificat l’executiu actual com “segurament el més dèbil de la història de la democràcia” i, per aquets motiu, avisa que sense construir al seu voltant “un escut i aliances àmplies”, estarà “destinat a fracassar”.

El president d’Unides Podem al Congrés atribueix a una “seqüela del procés” que ERC no vulgui comptar amb el PSC per a l’aprovació dels pressupostos. “És una actitud que forma part encara d’una certa gesticulació processista que no s’adequa a la realitat”, ha dit, “perquè hi ha una certa dissonància cognitiva en el relat quan mires el que està passant a Madrid”. En aquest sentit, Asens es pregunta: “Si t’entens amb el PSOE, per què no et pots entendre amb el PSC?”.

Et pot interessar  Albiach critica les hipotètiques aliances del PSC i ERC amb Junts

Asens també ha defensat la taula de diàleg com “l’única via de solució del conflicte”. Segons ell, “per poder avançar has de transformar l’Estat, no te’n pots desentendre”, i crida a seguir “l’estela” de Bildu, que “ha arribat a la conclusió que s’ha d’empènyer”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut