Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Jair Domínguez pica l’ullet a l’influenciador Ibai per l’entrevista a Leo Messi

|

- Publicitat -

El còmic català ha fet burla del creador de contingut Ibai, que ha publicat a Twitter que entrevistaria a Messi a les 13:00h. Ibai ha fet seguiment de l’arribada del crac argentí al París Sant-Germain. Durant l’entrevista, han estat parlant d’un sopar amb què van sorprendre Ibai que van anar a casa de Messi, i no han parlat de futbol. L’influenciador ha aconseguit colar-se precisament perquè no era conegut com un dels mitjans esportius d’Espanya, i en canvi, altres mitjans no han pogut cobrir l’esdeveniment, per no polititzar sobre quins entraven i quins no.

Aquest fet ha irritat, ja que per poder entrevistar a esportistes d’elit, en molts casos, cal tenir el títol de periodista i tenir un seguit d’acreditacions, mentre que Ibai ha pogut entrevistar a Leo Messi,simplement per la seva popularitat a Twitch.

Publicitat

Jair Domínguez ha criticat precisament això, que els influenciadors obtenen popularitat associant-se a la fama d’altres figures públiques i que en moltes ocasions no tenen un ferm criteri periodístic, però igualment reben un reconeixement públic pel seu carisma. Domínguez ha ironitzat sobre l’entrevista i ha dit: “A les 14h streaming amb els líders d’Israel i Palestina per posar fi al conflicte històric i partideta de clash royal”.

Amb aquesta polèmica piulada de Domínguez es pot reflexionar sobre quin rol social s’ha atorgat als influenciadors i què se’ls permet en la seva desenfrenada carrera cap a la popularitat. D’altra banda, també suposa que l’humorista hagi frivolitzat sobre el conflicte palestí amb un punt de vista poc sensible a la realitat. No obstant això, denúncia que els influenciadors cada vegada tenen més poder d’uns seguidors que prioritzen la personalitat del creador a la veracitat del criteri amb què s’ha generat aquest contingut.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut