Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Jair Domínguez pica l’ullet a l’influenciador Ibai per l’entrevista a Leo Messi

L’humorista català ha reflexionat sobre el fet que l’entrevista d’Ibai a Messi no s’ha fet amb criteri esportiu, sinó amb anècdotes. Domínguez ha ironitzat sobre el rol dels influenciadors amb un comentari frívol sobre el conflicte palestí

Redacció
Redacció 11/08/2021

El còmic català ha fet burla del creador de contingut Ibai, que ha publicat a Twitter que entrevistaria a Messi a les 13:00h. Ibai ha fet seguiment de l’arribada del crac argentí al París Sant-Germain. Durant l’entrevista, han estat parlant d’un sopar amb què van sorprendre Ibai que van anar a casa de Messi, i no han parlat de futbol. L’influenciador ha aconseguit colar-se precisament perquè no era conegut com un dels mitjans esportius d’Espanya, i en canvi, altres mitjans no han pogut cobrir l’esdeveniment, per no polititzar sobre quins entraven i quins no.

Aquest fet ha irritat, ja que per poder entrevistar a esportistes d’elit, en molts casos, cal tenir el títol de periodista i tenir un seguit d’acreditacions, mentre que Ibai ha pogut entrevistar a Leo Messi,simplement per la seva popularitat a Twitch.

Jair Domínguez ha criticat precisament això, que els influenciadors obtenen popularitat associant-se a la fama d’altres figures públiques i que en moltes ocasions no tenen un ferm criteri periodístic, però igualment reben un reconeixement públic pel seu carisma. Domínguez ha ironitzat sobre l’entrevista i ha dit: “A les 14h streaming amb els líders d’Israel i Palestina per posar fi al conflicte històric i partideta de clash royal”.

Amb aquesta polèmica piulada de Domínguez es pot reflexionar sobre quin rol social s’ha atorgat als influenciadors i què se’ls permet en la seva desenfrenada carrera cap a la popularitat. D’altra banda, també suposa que l’humorista hagi frivolitzat sobre el conflicte palestí amb un punt de vista poc sensible a la realitat. No obstant això, denúncia que els influenciadors cada vegada tenen més poder d’uns seguidors que prioritzen la personalitat del creador a la veracitat del criteri amb què s’ha generat aquest contingut.