Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

VÍDEO | Un miler de detinguts a França per les protestes contra l’assassinat d’un jove racialitzat a mans de la policia

Milers de persones van protagonitzar aldarulls en la quarta nit de protestes contra l'assassinat d'un menor a mans de la policia

|

- Publicitat -

Continuen les protestes arreu de França per denunciar l’assassinat d’un jove de 17 anys racialitzat a mans de la policia francesa. La mort de Nahel ha aixecat una onada de protestes i aldarulls de milers de persones contra la violència policial i el racisme, que han acabat amb prop d’un miler de detinguts.

El Ministeri de l’Interior francès ha confirmat la detenció de 994 persones, la majoria d’elles a París, Marsella, Lió i Tolosa, d’ençà que van començar les protestes quatre dies enrere. Segons dades del mateix ministeri, en aquests quatre dies de protestes s’han registrat 2.560 incendis, s’han cremat o destrossat 1.350 cotxes i 234 edificis, a la vegada que també s’han assaltat botigues i edificis, com ara a Marsella, on els manifestants van assaltar una armeria i van robar diversos rifles, tot i que sense munició.

Publicitat


L’assassinat de Nahel, un jove de 17 anys, a mans de la policia francesa, va produir-se el passat dimarts, 27 de juny. El jove va ser enxampat conduint sense carnet per la policia, i quan va intentar escapar després de ser detingut, els agents van obrir foc contra ell, provocant-li la mort.

Et pot interessar  Treballadors de Brians 1 i Brians 2 bloquegen de nou els accessos als centres en contra de la negociació dels sindicats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut