Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

VÍDEO | Serret envia un missatge de “solidaritat” als encausats pel Tribunal de Comptes: “L’acció exterior catalana és legítima”

La consellera assegura que gràcies a la llei d'amnistia "la repressió" a l'independentisme "té els dies comptats"

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior del Govern, Meritxell Serret, ha fet arribar des de la regió de la Bretanya (França) un missatge de “solidaritat” a les persones que seran jutjades aquest divendres pel Tribunal de Comptes, entre elles els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, l’exvicepresident Oriol Junqueras i una trentena d’alts càrrecs per la despesa de l’1-O i el departament d’Exteriors.

En un vídeo que ha compartit a X, Serret ha defensat la legitimitat de l’acció exterior de la Generalitat, tot denunciant la “persecució” constant a l’independentisme. Tot i el judici, la consellera ha celebrat que, gràcies a la llei d’amnistia aconseguida des de “la força democràtica” aquesta “repressió té els dies comptats”.

Publicitat

Igualment, la dirigent republicana ha reivindicat la tasca del seu departament i ha subratllat que la intenció del Govern és continuar exercint l’acció exterior “amb la màxima força”. “La fem al màxim nivell i amb la màxima exigència, i seguirem sent útils a la ciutadania de Catalunya i a les institucions”, ha assegurat.

Les declaracions de Serret es produeixen en el marc d’un viatge institucional a la comuna francesa de Saint-Malo, on la consellera ha intervingut en la Comissió Intermediterrània de la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes (CRPM) per explicar els avenços en la creació de la macroregió mediterrània, una iniciativa impulsada per Catalunya i la regió francesa de la Provença-Alps-Costa Blava.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut