Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

VÍDEO | Puigdemont qüestiona els “problemes tècnics” que han impedit la compareixença de la comissió de Defensa: “És vergonya marca España”

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts Carles Puigdemont ha qüestionat els “problemes tècnics” que suposadament han impedit la intervenció de la comissió de Defensa del Congrés al comitè de l’Eurocambra que investiga l’ús de Pegasus a la UE. “No són problemes tècnics, i avui ha quedat clar”, ha carregat en una piulada, tot apuntant que “s’entenia perfectament el que es deia des de Madrid”.

En aquest sentit, Puigdemont descarta aquesta excusa i remarca que “no és admissible” que passi just quan s’ha de tractar un tema delicat, com és l’espionatge massiu. “Que ningú no en dubti, és vergonya ‘marca España'”, ha reblat, tot afegint que “curiosament” a la sala “no hi havia cap eurodiputat dels partits espanyols”.

Publicitat

Altres diputats independentistes com Albert Botran (CUP) o Josep Rius (JxCat) també han criticat aquesta segona suspensió. Rius ho ha qualificat de “boicot” i Botran ha detallat que quan alguns han proposat fer-ho en anglès, un diputat espanyol ha replicat: “Esto es el Parlamento español y aquí se habla en español”.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE reitera a Espanya que obligar un eurodiputat a jurar la Constitució "contravé" la legislació europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut