Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

[Vídeo] Ortega Smith explota quan una diputada de Bildu llegeix la cartilla a l’Estat

|

- Publicitat -

Vuit condemnes del Tribunal Europeu de Drets Humans evidencien que la investigació de tortures és una assignatura pendent d’Espanya. L’últim cas, a finals de l’any passat quan el Comitè contra la Tortura de l’ONU condemnava Espanya per maltractaments a una dona durant la seva detenció el 2013. Li van trencar el nas i la van amenaçar.

El 30 de desembre de 2010 l’Audiència Provincial de Guipúscoa condemnava quatre guàrdies civils a 4 anys i 6 mesos de presó per un delicte de tortures greus a etarres. Els informes de Nacions Unides sobre la tortura a Espanya han denunciat desenes de casos durant la primera dècada del segle XXI.

Publicitat

La diputada navarresa Bel Pozueta per Bildu llegia avui la cartilla a l’Estat respecte els foscos casos de tortures. A més, ella ha estat coneguda per la seva tasca com a portaveu del grup Pares d’Altsasu. Per tant, és ben coneixedora de les males arts de l’Estat.

L’autoritarisme més extrem de la ultradreta ha estat avui representada en Ortega Smith, que ha saltat com una molla oxidada per demanar que la presidenta de la comissió retirés la paraula a Pozueta. Ha interromput de males maneres i ha bramat odi. Finalment, no ho ha aconseguit el seu objectiu, aquí el moment:

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut