Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

VÍDEO | Nogueras reclama l’oficialitat del català a totes les institucions i no només “un gest simbòlic”

|

- Publicitat -

La portaveu de Junts a Madrid, Míriam Nogueras, ha reclamat l’oficialitat del català a totes les institucions. “No volem un gest simbòlic que és el que sembla que ens ofereixen els socialistes i els comuns”, ha avisat, en referència a la carta de l’executiu espanyol al Parlament Europeu sol·licitant que sigui possible utilitzar el català, el gallec i el basc en els plens.

I és que com vam explicar a La República, no deixa de ser contradictori que el mateix estat que ho demana a l’Eurocambra, negui el dret als diputats d’intervenir al Congreso en una llengua que no sigui castellà.

Publicitat

Per això, Nogueras critica que es pugui parlar català només en algunes institucions i recorda que hi ha 24 llengües oficials a la Unió Europea i el català el parlen 10 milions de persones. “Si no és oficial, és perquè socialistes i comuns no els interessa que ho sigui. Demanem que es posin les piles”, ha reblat.

Igualment, s’ha dirigit a aquells que “confonen quatre pastanagues amb un triomf” i ha assegurat que des de Junts no volen posar “catifes vermelles” a un socialisme que manté l’Advocacia de l’Estat a les causes contra l’independentisme.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut