Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

La hipocresia del Gobierno: Demana al Parlament Europeu que permeti utilitzar el català, però el censura al Congreso

|

- Publicitat -

L’executiu espanyol ha enviat una carta al Parlament Europeu sol·licitant que sigui possible utilitzar el català, el gallec i el basc en els plens que se celebrin a la cambra i que s’equipari a la resta de llengües oficials que utilitzen els eurodiputats a les intervencions.

Publicitat

Tot i que la iniciativa és una bona notícia per la llengua catalana, no deixa de ser una mostra d’hipocresia absoluta, ja que a la cambra baixa espanyola no es permet fer intervencions en català i, és més, els diputats catalanoparlants són increpats i expulsats quan ho fan.

Durant la reunió entre la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la ministra de Política Territorial i portaveu espanyola, Isabel Rodríguez, s’ha explicat que la petició s’ha fet en un context de major demanda de “transparència” i millores en la “participació ciutadana”. El Gobierno s’ha compromès a assumir les despeses de la iniciativa i a negociar els detalls de la posada en marxa.

Es tracta d’una mesura pactada a la taula de diàleg. A finals de juliol, a la darrera reunió, el Govern i l’executiu espanyol van acordar protegir el català a l’escola i impulsar-lo al Senado i a l’Europarlament. Els diputats a Madrid sembla que no veuran arribar aquest dret.

Et pot interessar  L'Estat espanyol "prioritza" l'oficialitat del català a la UE davant el basc i el gallec
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió