Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

VÍDEO | Laporta participa en la campanya ‘Say Yes’ per demanar als estats de la UE que votin que sí a l’oficialitat del català

A la campanya també hi han participat l'actor Sergi López i l'entrenador Pep Guardiola

|

- Publicitat -

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, s’ha sumat a la campanya ‘Say Yes’ promoguda per Plataforma per la Llengua per demanar als estats de la Unió Europea que aquest dimarts votin a favor del català perquè pugui esdevenir la 25a llengua oficial. A la campanya també hi han participat l’actor Sergi López i l’entrenador Pep Guardiola.

En un missatge en anglès, Laporta destaca que el català és la llengua del Futbol Club Barcelona i també la de 10 milions de persones. Per això, demana el ‘sí’ no només pels catalanoparlants sinó “per Europa i els europeus”.

Publicitat

Repercussió de la campanya 

Plataforma per la Llengua aprofita les darreres hores abans de la votació per ampliar els suports internacionals a l’oficialitat del català a la UE. A la campanya ‘Say Yes’ ja hi ha participat l’actor Sergi López, que s’ha dirigit al president de la República Francesa demanant-li el sí, i l’entrenador Pep Guardiola, que ha demanat el suport de Suècia, després que aquest país hagi expressat públicament que té dubtes sobre la qüestió.

El vídeo de Guardiola s’ha fet viral i ha generat una forta repercussió a la premsa sueca i internacional. Aprofitant l’impacte, Plataforma per la Llengua ha reprès els contactes amb la delegació sueca abans del vot.

Així mateix, l’ONG del català s’ha reunit avui d’urgència amb l’ambaixador d’Espanya a la UE per explicar-li els arguments a favor de l’oficialitat i perquè expliquin que el cas català és singular i requereix una anàlisi específica.

Et pot interessar  La Delegació del Govern a Brussel·les reivindica l'oficialitat del català a la UE en la celebració de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut