Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El missatge de Guardiola demanant el ‘sí’ per l’oficialitat del català triomfa a Suècia

Els principals mitjans suecs, el diari Svenska Dagbladet i el canal TV4, s'han fet ressò de la petició de Pep Guardiola

|

- Publicitat -

L’exentrenador del FC Barcelona, Pep Guardiola, va sumar-se el passat dissabte, 16 de setembre, a la campanya ‘Say Yes’ que impulsa Plataforma per la Llengua amb l’objectiu d’aportar als estats europeus els arguments necessaris perquè votin a favor de l’oficialitat del català a la reunió del Consell d’Afers Generals del dimarts vinent. El missatge de Guardiola, dirigit expressament al primer ministre suec, un dels estats que s’ha mostrat reticent a votar a favor de l’oficialitat del català, ha triomfat tant a les xarxes com als principals mitjans de comunicació suecs.

La petició del que és un dels millors entrenadors de futbol de tots els temps no ha passat desapercebuda a les principals capçaleres sueques. El principal diari suec, ‘Svenska Dagbladet’, ha publicat una notícia sota el títol ‘Guardiola fa una crida a Kristersson: reconeix la meva llengua‘, en la qual explica la demanda de l’entrenador català i els motius que té per a fer-la. Si bé una part important de la campanya ‘Say Yes’ consistia a contractar publicitat a diverses capçaleres paneuropees i estatals per donar a conèixer la petició i que “arribi a tots els membres de les Representacions Permanents dels Països davant la UE”, el missatge en vídeo de Guardiola ha superat les expectatives.

Publicitat

El diari suec esportiu especialitzat en futbol ‘Fotbollskanalen també s’ha fet ressò de la notícia, explicant que el vídeo “forma part d’una campanya de l’organització Plataforma per la Llengua, que lluita pel reconeixement de la llengua catalana”. Finalment, el canal de televisió TV4 també ha publicat la notícia a la seva pàgina web, exposant que l’entrenador del Manchester City vol canviar la situació de la seva llengua materna, motiu pel qual “recorre al primer ministre suec per demanar ajuda“.

Et pot interessar  La Delegació del Govern a Brussel·les reivindica l'oficialitat del català a la UE en la celebració de Sant Jordi

Guardiola va gravar un vídeo de 46 segons de durada en el qual explica al primer ministre suec que el català és una llengua mil·lenària parlada per 10 milions d’europeus, una xifra similar al nombre de parlants del suec, i li recorda que forma part del patrimoni cultural de tots els europeus. Amb aquests arguments, l’entrenador de futbol mundialment aclamat li demana que accepti el català, “la meva llengua”, i que Suècia no veti el reconeixement del català.

Plataforma per la Llengua ha celebrat la bona acollida que ha tingut el missatge de Guardiola a Suècia a través d’una piulada.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut