Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

[Vídeo] Lamenta que la violència policial que han rebut els agricultors no l’hagin patit els catalans

Un home que ha patit la repressió de la policia espanyola assegura que “això no han tingut el valor de fer-ho a Catalunya”

Gerard Sesé 31/01/2020

La catalanofòbia a l’Espanya profunda no cessa ni en situacions extremes com la que ara us expliquem. Un nombrós grup de manifestants agricultors de Jaén ha tallat des de primera hora del matí d’aquest dijous l’A-4 al seu pas per la població d’Andújar. Els treballadors del sector primari protestaven per demanar un preu just per a l’oli d’oliva que ells produeixen, ja que asseguren que segueixen perdent diners sense que l’administració faci res.

Reclamen al nou Gobierno que prengui mesures contra les grans distribuïdores que, segons ells, fan inviable el seu negoci. Durant les protestes, la policia espanyola ha actuat exercint la repressió al dret de manifestació amb violència.

Segons es pot veure al vídeo, un dels afectats explica que els agricultors s’estan retirant de la protesta després d’haver estat ruixats amb gas pebre. Amb els ulls plorosos, però, explica que “ens fan fora com a gossos” i era una manifestació pacífica. La seva declaració, però acaba de manera sorprenent: “el que no han tingut valor de fer a Catalunya ens ho han fet aquí”.