Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] La relliscada viral de Bush: “La invasió brutal i injustificada de l’Iraq… vull dir, d’Ucraïna”

|

- Publicitat -

George W. Bush ha protagonitzat un discurs sobre la guerra d’Ucraïna que s’ha viralitzat i no precisament per l’emotivitat de les seves paraules. L’expresident dels Estats Units d’Amèrica condemnava la invasió russa iniciada pel govern de Vladimir Putin, però s’ha confós i ha mencionat l’Iraq, segons explica 324.

“El resultat és una absència de controls i equilibris a Rússia, i la decisió d’un home de llançar una invasió totalment injustificada i brutal de l’Iraq”, ha dit, tot seguit per recular i matissar que es referia a Ucraïna. La pífia sembla una autocrítica tot i no ser-ho, ja que Bush va liderar la guerra contra l’Iraq fa gairebé vint anys.

Publicitat

El públic ha rigut i Bush ha intentat sortir de la situació fent broma i recordant que té 75 anys. El periodista de la cadena NBC Sahil Kapur ho ha compartit a Twitter.

Una guerra bruta amb Espanya d’aliada

Després de l’atemptat a les Torres Bessones, George Bush fill va autoritzar la invasió de l’Iraq, sota la premissa d’inutilitzar unes suposades armes de destrucció massiva que mai no s’han arribat a trobar. Un relat que va comprar i engreixar el president espanyol, José María Aznar.

La guerra es va allargar fins al 2011, deixant un país devastat i sense haver complert cap dels objectius que s’havien promès.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut