Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Interpreten l’himne espanyol amb lletra franquista a Felipe VI a Itàlia

|

- Publicitat -

Impertèrrit i, fins i tot, amb cert posat de satisfacció, ha escoltat el rei Felipe VI l’himne espanyol amb la lletra que  el franquisme va usar. És la versió de la marxa reial amb el text escrit per l’intel·lectual monàrquic i de referent de la dreta espanyol als anys 30 que va fer José María Permán.

Els fets han passat al Teatre de Sant Carlo de Nàpols a l’inici de la cerimònia de la XIII Simposi COTEC Europa que presidien el Borbó, el president d’Itàlia Sergio Mattarella i el president de Portugal Marcelo Rebelo de Sousa. Estava també a la llotja principal el rei emèrit Juan Carlos. Immediatament, el president italià va demanar disculpes a Felip VI i el rei Joan Carles i els va explicar que es va tractar d’un error de l’organització de l’esdeveniment.

Publicitat

Però tot encara ha estat més escabrós en veure com era un cor de nens qui ha cantat l’himne escollit per Franco. I ho han fet amb la mà al pit i desgargamellant-se, ja que eren acompanyats per l’orquestra simfònica Giovanile Sanitansamble.

Segons informen diferents mitjans espanyols, el president italià va demanar disculpes a Felipe VI i al rei Juan Carlos i els va explicar que es va tractar d’un error de l’organització de l’esdeveniment.

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut