Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

[Vídeo] Iñarritu recorda que cap víctima abertzale no té cap commemoració al Congreso

Mostra la seva solidaritat amb un familiar d’una víctima d’ETA però aprofita per recordar Josu Muguruza

Gerard Sesé 23/11/2020
Jon Iñarritu, senador d'EH Bildu.

Jon Iñarritu, diputat d’EH Bildu al Congreso, ha recordat que cap víctima abertzale no té cap commemoració al Congreso. Ho ha fet després de mostrar la seva solidaritat amb un diputat de Vox, familiar d’una víctima d’ETA.

El basc ha volgut aprofitar la seva intervenció a la Comissió d’Afers Estrangers de Congreso per recordar la seva “condemna” i expressar la seva “solidaritat” al diputat de Vox Antonio Salvá, pare de Diego Salvá, un guàrdia civil assassinat per ETA el 2009 que, amb el seu company, Carlos Sáenz de Tejada, van ser les últimes víctimes mortals de l’acció amb cotxe bomba, que es va produir la caserna de Palmanova, a Mallorca.

Iñarritu ha fet referència a la sala Ernest Lluch, un altre mort per la banda, i ha aprofitat per a dir que “un company nostre i l’únic diputat en actiu assassinat” és Josu Muguruza “que no té cap placa ni cap nom en aquest edifici i mereix també un record”.

Josu Muguruza va ser assassinat per l’extrema dreta espanyola la vigília de la constitució de la IV legislatura de la cambra, un 20 de novembre del 1989. Un altre dirigent d’HB, Santiago Brouard, també va ser assassinat un 20-N, cinc anys abans.