Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

[Vídeo] Díaz Ayuso fa un “Duran i Lleida” sobre Andalusia sense represàlies

La presidenta de Madrid assegura que la seva comunitat no està subvencionada

Gerard Sesé 14/10/2020
Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunidad de Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha estat entrevista al programa a ‘El programa de Ana Rosa’ aquest matí, a Telecinco.

La madrilenya del PP, després de ser preguntada per la diferència de criteris amb Andalusia, també governada pels populars pactant amb la ultradreta de Vox i Cs, ha assegurat que “a Madrid la gent no vol viure subvencionada” i, per aquest motiu, “ve el millor d’Espanya” a la regió.

Unes paraules que no l’han erosionat políticament i de les quals tampoc ha obtingut represàlies polítiques en forma de declaracions, respostes a mitjans o comunicats d’altres formacions o dels mateixos afectats, és a dir, des de les institucions andaluses.

Ben al contrari al que els ha passat als polítics catalans quan s’han atrevit a denunciar l’excés de subvencions que hi ha a Andalusia. Primer va ser el líder d’ERC, Joan Puigcercós, que l’any 2010 assegurava que “el règim tributari espanyol va contra les empreses catalanes. Cada dia quants empresaris de Catalunya tenen a casa seva instal·lat un inspector d’hisenda quan Madrid és una festa fiscal i a Andalusia no paga ni Déu.” Malgrat les dures crítiques i la cavalleria que va anar contra ell per part de la caverna mediàtica espanyola i la política, Puigcercós va insistir en el seu relat i no va claudicar al seu blog.

El cas més recent i que més soroll va generar va ser el de Josep Anton Duran i Lleida. En la mateixa línia que Ayuso, l’exlíder d’Unió va afirmar que els pagesos andalusos “es passaven el matí al bar” gràcies “a la subvenció del PER”. En aquella ocasió, fins i tot, a part de l’allau de crítiques, el Parlament d’Andalusia va aprovar una reprovació contra ell.