Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

[Vídeo] Al Parlament Britànic es refereixen a Carme Forcadell com una presa política

El diputat al parlament britànic Ronnie Cowan, de l’Scotish National Party, ha parlat sense embuts avui de la tràgica situació que viu la precària democràcia espanyola. A la Cambra dels […]

Gerard Sesé 22/01/2019
Ronnie Cowan, MP

El diputat al parlament britànic Ronnie Cowan, de l’Scotish National Party, ha parlat sense embuts avui de la tràgica situació que viu la precària democràcia espanyola. A la Cambra dels Comuns, sense pèls a la llengua, ha denunciat que Espanya té presos polítics i ha posat d’exemple l’expresidenta del Parlament català, Carme Forcadell.

Cowan, durant les preguntes de les oficines exteriors a la Cambra dels Comuns, ha denunciat que Forcadell porta empresonada més de 9 mesos sense judici i ha exclamat: “Quan el Govern del Regne Unit condemnarà aquesta indignació?”

Cowan, a les xarxes socials, ha afegit una reflexió: “A la Cambra dels Comuns ens agrada pensar que hauríem tingut el coratge de donar suport a Rosa Parks. Ens diem que havíem recolzat Jackson i King. Alguns van donar suport a Biko i Mandela. Avui, el govern britànic mira cap a l’altra banda mentre Espanya bloqueja presos polítics”.

No és la primera vegada que Cowan parla de Catalunya i dels presos polítics, com quan va defensar els Jordis durant una altra intervenció.