Dimecres, 28 d'octubre de 2020 - Edició 825
La República

Unes 200 persones es concentren davant el consolat de França a Barcelona

Protestaven per l’actuació dels gendarmes al Petrús

Redacció
Redacció 12/11/2019
Concentració del CDR Barcelonès al consolat de França a Barcelona

Unes 200 persones s’han concentrat dimarts davant el Consolat de França, a la Ronda Universitat de Barcelona, ​​convocats pel CDR “contra la repressió de l’Estat francès”, després de la detenció de 18 persones per part de la policia francesa en el desallotjament de la protesta de Tsunami Democràtic a l’AP-7 contra la decisió de l’1-O.

Els concentrats han tallat la Ronda Universitat, a l’altura de Rambla Catalunya, on se situa el consolat, custodiat per dos furgons dels Mossos d’Esquadra i una desena d’agents a la vorera.

Han corejat consignes com ‘Ni Espanya ni França, Països Catalans’, ‘Sí, sí, sí, el tsunami ja és aquí’, ‘La frontera serà sempre nostra’, ‘Shame on Europe’ i ‘Els carrers seran sempre Nostres’.

Una trentena de joves de l’acampada de plaça Universitat s’ha sumat a la concentració davant el consolat sota la pancarta ‘L’acampada Resisteix’ (L’acampada resisteix), rebent l’aplaudiment dels concentrats a la seva arribada.

Alguns concentrats portavan fulles amb missatges en francès com ‘touriste, votre État nous frappe’ (Turista, el vostre estat ens colpeja), ‘Liberté? Egalité? Fraternité? Où? ‘ (¿Llibertat? ¿Igualtat? ¿Fraternitat? On?) I ‘État français, collaborateur de l’État fasciste espagnol’ (Estat francès, col·laborador de l’Estat feixista espanyol).

Relacionats