Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Una fundació pròxima a Merkel veu els eurobons com un intent d’Espanya de tapar els “errors” en la gestió del covid-19

|

- Publicitat -

La Fundació Konrad Adenauer (KAS) creu que la defensa del govern espanyol dels eurobons per respondre a la crisi generada pel covid-19 és un intent de “dissimular els errors” i de “desviar les crítiques” sobre la gestió de la pandèmia per part del govern de Pedro Sánchez. “El to davant els socis europeus que rebutgen els eurobons es fa més agressiu. Això ajuda també a dissimular els errors”, apunta la fundació, pròxima a la Unió Demòcrata Cristiana d’Alemanya (CDU) d’Angela Merkel. En el text, la fundació assegura que Espanya demana “solidaritat europea” perquè “es preveu que el país no disposi de suficients recursos financers per evitar una caiguda econòmica massiva”.
L’article, signat pel director del KAS per a Espanya i Portugal, Wilhelm Hofmeister, i Martin Friedek, apunta que les mesures per frenar el virus tindran un “impacte molt negatiu” en l’economia espanyola el març.

Segons la fundació pròxima a Merkel, “l’ofensiva comunicativa” del govern espanyol per demanar una resposta europea a la crisi pel coronavirus vol, d’una banda, “desviar les crítiques” a la gestió de la pandèmia i, de l’altra, “és una expressió de la necessitat urgent de la solidaritat europea”.

Publicitat

“Espanya, juntament amb França, Itàlia i altres països, augmentaran la pressió perquè el Consell Europeu adopti un paquet de mesures que proporcionin un suport massiu als països especialment afectats per la crisi i es vagi més enllà de l’oferta d’utilitzar el Mecanisme d’Estabilitat Europeu”, apunten.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut