Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Una delegació d’Ucraïna arriba a la frontera amb Bielorússia per mantenir converses de pau amb Rússia

|

- Publicitat -

Una delegació d’Ucraïna ha arribat a la frontera amb Bielorússia per mantenir converses de pau amb Rússia, segons ha informat aquest dilluns al matí el ministeri de Defensa ucraïnès. Representants de Kíev i Moscou es reuniran en el cinquè dia de l’ofensiva russa. El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va accedir a un diàleg “sense condicions prèvies” i busca pactar “un alto el foc immediat i la retirada de les tropes russes”. El ministre de Defensa ucraïnès, Mykhailo Podoliak, i l’assessor de l’oficina presidencial, Andriy Kostin, entre d’altres, participaran en la reunió.

El Ministeri de Defensa ucraïnès ha actualitzat el balanç de baixes i assegura que ha abatut 5.300 soldats russos. També diu que han abatut 29 avions i 29 helicòpters russos i destruït 191 tancs i més de 800 carros blindats. El govern de Kíev assegura que ha recuperat el “control total” de Khàrkiv, la segona ciutat del país, hores després que l’exèrcit rus hagués entrat a la metròpoli situada al nord-est d’Ucraïna i a uns 500 quilòmetres de la capital.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units
Publicitat

Opinió

Minut a Minut