Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un prestigiós diari noruec dona claus per entendre l’alta xifra de morts a Itàlia i l’Estat

|

- Publicitat -

Un dels diaris noruecs més prestigiosos i el segon en vendes i lectures, el Aftenposten, publica un interessant article on intenta explicar per què a Itàlia i a l’Estat espanyol hi ha tants morts comparats amb el país escandinau o Alemanya.

Descarta la teoria més o menys oficiosa que assegura que els infectats al país itàlic tenen una mitjana d’edat superior i indaga en una sorprenent teoria: la resistència dels bacteris als antibiòtics.

Publicitat

Segons el rotatiu de Noruega, la majoria de morts per gent infectada pel nou coronavirus és a causa d’una infecció bacteriana. Les defenses, ocupades del virus, baixen i són els bacteris que, gràcies a la infecció, aprofiten que el sistema immunològic és feble i es desenvolupen causant les malalties de la mort.

És per això, explica el Aftenposten, que als malalts intubats se’ls aplica també antibiòtics per a combatre les malalties infeccioses (que són bacteris) derivades d’haver contret Covid-19. I que els bacteris que afecten a pacients italians com els de l’Estat espanyol són més resistents als antibiòtics que altres indrets d’Europa. Ho justifica per dues bandes, una per una expedició superior d’antibiòtics respecte al nord d’Europa i, per l’altra, per l’ús d’antibiòtics al bestiar que usa la indústria càrnia, especialment al porc. La ingesta indirecta de carn tractada amb antibiòtics estaria fent que els bacteris en siguin més resistents. En ser així i que els bacteris sobreviuen, mentre la persona lluita contra el nou coronavirus, aquests són els responsables de la majoria de morts.

Podeu llegir aquí íntegrament l’article.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut