Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un nou informe d’Amnistia Internacional contradiu la versió d’Espanya en la massacre a la tanca de Melilla

|

- Publicitat -

Amnistia Internacional ha publicat un nou informe demolidor per Espanya i el Marroc. Els acusa de “crims contra el dret internacional” per la gestió del salt massiu a la tanca de Melilla del passat 24 de juny, en el qual van morir una quarantena de migrants.

“Les autoritats de tots dos costats de la frontera no han garantit investigacions efectives i transparents per a esbrinar la veritat del que va ocórrer aquell dia”, critica AI, que hi veu “encobriment” i “racisme” per part dels dos estats. Al nou document, l’ONG recull els testimonis de 15 dels supervivents, familiars de persones desaparegudes, així com anàlisis de les imatges disponibles i l’escassa informació facilitada per les autoritats d’ambdós països.

Publicitat

Les conclusions tornen a ser contundents: tant les forces de seguretat espanyoles com les marroquines van fer un ús indegut de la força contra els migrants, se’ls va donar un tracte inhumà, van negar-los l’atenció sanitària d’emergència i els van retornar de manera il·legal una vegada que havien creuat la tanca. Tanmateix, Espanya i el Marroc mantenen la seva aliança i es tapen mútuament les vergonyes. De fet, Marlaska ja va menystenir la investigació periodística internacional Lighthouse Reports, que demostra que, com a mínim, una persona podria haver mort al costat espanyol de la frontera.

Et pot interessar  Clatellot d'Amnistia Internacional a Espanya: li recrimina que no investigui prou les vulneracions de drets humans a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut