Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Un català narra en primera persona el fiasco d’Espanya per repatriar-lo del Nepal

Assegura que els ciutadans d’Alemanya o França ja tenen vols per tornar als seus països

Gerard Sesé 01/04/2020

Nou nyap del Gobierno de Pedro Sánchez. L’executiu espanyol està gestionant de manera nefasta el retorn dels ciutadans de l’Estat a casa. L’últim exemple és un testimoni d’una parella catalana al Nepal, atrapats des del 24 de març quan el govern nepalès va decretar el confinament.

Segons explica Jordi Juanmartí estan esperant notícies de l’ambaixada espanyola a l’Índia per poder sortir del país i poder tornar a casa “des del 24 de Març” i no tenen cap solució a diferència d’altres ciutadans d’Alemanya, França, EEUU, Austràlia Xina, Holanda, Corea, Regne Unit o Israel, entre d’altres, que “han pogut tornar o ja tenen el vol organitzat per fer-ho”. Juanmartí explica que els ciutadans de l’Estat espanyol no tenen “cap notícia d’un vol de repatriació”.

L’únic bri de llum és un bunyol de l’administració espanyola: “l’única esperança que ens aporta l’ambaixada és poder acoblar-nos en un dels vols organitzats per les ambaixades alemanya o francesa (per confirmar) per tal de sortir del país”. Però, per si no fos poc, un cop hagin sortit del Nepal s’hauran de “buscar la vida” per arribar a l’Estat.

El ministeri d’Exteriors espanyol ha anunciat que confia a repatriar 5.000 turistes d’aquí al cap de setmana, del tot impossible si tenim en compte el testimoni de Juanmartí. A més, el Gobierno segueix prioritzant les solucions comercials, abans de recórrer a avions de l’Exèrcit.