Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Trist intent de Cs per boicotejar les relacions entre la UE i el Govern

El partit taronja assegura que l’executiu català “actua contra l’Estat de Dret de manera constant” i ignora la repressió d’Espanya

Redacció 21/06/2022
El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, durant una roda de premsa quan era portaveu de la CE, a Brussel·les, 2014 (Horitzontal)

A Ciudadanos se li veu el llautó. L’eurodiputada Maite Pagazaurtundua ha intentat boicotejar la reunió entre el vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, i el cap de l’executiu català, Pere Aragonès, que tindrà lloc el 30 de juny a Barcelona.

Pagazaurtundua ha demanat a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, i al mateix Schinas, que “valorin les violacions de l’Estat de Dret a Catalunya” abans de “normalitzar” relacions amb el Govern.

L’eurodiputada de Cs ha assegurat als dos dirigents europeus que l’executiu “actua contra l’Estat de Dret de manera constant”, i hi ha annexat l’informe sobre “violacions de les llibertats civils” de la Generalitat enviat a la Comissió Europea el 30 de maig. Tot plegat, ignorant les sistemàtiques vulneracions de l’Estat espanyol.

La membre del partit taronja també ha utilitzat el relat dels contactes entre els serveis d’intel·ligència russos “i una part del secessionisme català” per desacreditar el Govern.