Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

The Guardian esborra les entrevistes fetes als presidents de La Rioja i Canàries

|

- Publicitat -

Fa un parell d’anys que Catalunya està a l’ull mediàtic internacional i els presidents Quim Torra i especialment Carles Puigdemont han hagut de refusar ofertes de mitjans estrangers. L’última sol·licitada que ha pogut saber La República és per part de RT en espanyol al president a l’exili. Els polítics i líders catalans són els que marquen els tempos comunicatius.

No és el cas de la majoria de presidents i polítics d’arreu de l’Estat que han hagut de pagar quantitats ingents per aconseguir una entrevista a algun mitjà internacional. A més, després de desembutxacar la morterada, alguns dels continguts ja no estan disponibles.

Publicitat

El digital elEconomista.es explica que fins a 5 presidents de regions de l’Estat han pagat a The Guardian per a poder ser entrevistats. És el cas del president valencià Ximo Puig, l’extremeny Guillermo Fernández Vara, la presidenta de les Balears, Francina Armengol i els expresidents de Canàries Fernando Clavijo i de la Rioja José Ignacio Ceniceros. També l’exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena.

El més curiós de tot és que aquestes entrevistes, com que són pagades, tenen data de caducitat. De fet, ja no es poden trobar les que The Guardian va fer als expresidents de Canàries Fernando Clavijo i de la Rioja José Ignacio Ceniceros. Els enllaços estan trencats i el motiu que ofereix el web és clar: “Malauradament, la pàgina que estàs buscant ha estat eliminada. Això es deu al fet que el contingut publicitari va ser publicat com a part d’un acord comercial i finançat per un anunciant. La política de Guardian News and Media és eliminar el contingut pagat al final d’aquests acords. Feu clic aquí per obtenir més informació sobre les nostres pautes de contingut comercial”.

Per tant, la resta d’entrevistes aquí citades que han estat possibles perquè s’han pagat, quan acabi l’acord, és molt possible que també desapareguin del mitjà britànic.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut