Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Sumar vol que el reconeixement de Palestina sigui una de les primeres mesures del nou govern espanyol 

La formació de Yolanda Díaz defensa que "ha arribat el moment que Espanya reconegui Palestina de forma unilateral, incondicional i urgent"

|

- Publicitat -

Sumar considera que el reconeixement de l’estat palestí per part d’Espanya ha de ser una de “les primeres mesures” del futur govern espanyol. En plena escalada de la violència a Gaza, la formació de Yolanda Díaz defensa que “ha arribat el moment que Espanya reconegui Palestina de forma unilateral, incondicional i urgent”, com ja han fet altres països com Suècia o Grècia. De fet, Sumar situa la qüestió com un punt més a tractar en les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez.

Per això, el grup parlamentari de Sumar ha presentat al Congrés una declaració institucional i una proposició no de llei en la mateixa línia sobre el conflicte a Gaza. Segons ha explicat la portaveu a la cambra baixa, Marta Lois, els textos contenen la “condemna dels atacs de terror de Hamàs i els crims d’Israel contra la població civil”, una crida a l’alto el foc, l’obertura de corredors humanitaris o la sol·licitud d’intervenció de la Cort Penal Internacional per investigar les “potencials violacions de drets de totes les parts”. També sol·licita a Brussel·les la “suspensió” de l’acord comercial amb Israel.

Publicitat

En un tercer document, de caràcter polític, Sumar posa damunt la taula el reconeixement de Palestina. “No seríem l’únic país de la UE que ho fa de forma individual, Espanya ha de fer-ho”, ha defensat el portaveu de la formació, Ernest Urtasun, tot avisant els potencials socis de la investidura que volen que sigui de les “primeres mesures” del govern de coalició. De fet, Urtasun ha recordat que Sánchez s’hi ha mostrat favorable en el passat.

Des de Sumar han insistit que Hamàs ha comès “crims de guerra” però alhora han alertat que “això no dona dret a Israel a imposar un càstig col·lectiu amb crims de guerra, com bombardejar civils”.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M

“Celebren” les manifestacions en solidaritat amb Gaza

Urtasun també ha aprofitat per a celebrar l’”èxit” de les manifestacions en solidaritat amb el poble palestí dels últims dies, posant el focus en la de Madrid, que va reunir milers de persones aquest diumenge. “Ens alegrem que la ciutadania a Espanya continuï compromesa amb la causa palestina, amb la pau i amb una solució justa”, ha assegurat el portaveu de l’espai de Yolanda Díaz.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut