Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Serret manté la confiança en la justícia europea tot i que la sentència “no és la volguda”

Serret també ha demanat "reforçar encara més el front democràtic" davant "l'amenaça" de la dreta i l'extrema dreta

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, lamenta que la sentència que del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que confirma l’aixecament de la immunitat dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí “no és la volguda”, ja que tant ella com el Govern confiaven que Europa es pronunciaria en favor dels polítics independentistes a l’exili.

Malgrat que la sentència ha acabat sent desfavorable, la consellera no vol perdre la confiança en la justícia de la Unió Europea, tot subratllant que “serà en les instàncies internacionals on trobarem resposta davant les vulneracions de drets que sistemàticament trobem per part de l’Estat espanyol i la justícia espanyola”. Unes paraules que, d’altra banda, xoquen frontalment amb la contundent reflexió que ha fet Clara Ponsatí just després que es publiqués la sentència, que critica precisament les “expectatives creades” a l’independentisme amb la lluita judicial.

Publicitat

Serret també ha demanat “reforçar encara més el front democràtic” davant “l’amenaça” de la dreta i l’extrema dreta i de la possibilitat que encapçalin les institucions després de les eleccions del 23-J.

Et pot interessar  Puigdemont diu que les crítiques de Junqueras en campanya s'han de "relativitzar" i allarga la mà a ERC després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut