Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Serret confia que la sentència del TGUE sobre la immunitat respongui a les “vulneracions sistemàtiques” de l’Estat

La consellera d'Acció Exterior viatja a Brussel·les per donar suport als eurodiputats de Junts

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior del Govern, Meritxell Serret, confia que la sentència del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) sobre la immunitat dels eurodiputats de Junts, que es publicarà aquest dimecres 5 de juliol, respongui a les “vulneracions sistemàtiques” a les que s’enfronta l’independentisme a l’Estat.

“Venim amb l’ànim que sigui una sentència positiva i que ens reafirmi en aquella justícia que sabem que només trobarem en instàncies europees i internacionals”, ha expressat aquest dimarts des de Brussel·les, on s’ha desplaçat per donar suport als processats. “L’objectiu és insistir […] que, davant la criminalització del moviment independentista, sempre confiarem en la justícia internacional”, ha sentenciat.

Publicitat

No obstant això, Serret no ha volgut avançar esdeveniments —ha demanat “prudència i rigor” abans de la publicació de la sentència— i ha reiterat que defensa les estratègies judicials de cada un dels dirigents encausats per procés.

A banda de donar suport als eurodiputats de Junts, Serret s’ha desplaçat fins a Brussel·les —és el sisè viatge que fa a la capital belga des que va prendre possessió del càrrec— per intervenir a la sessió plenària del Comitè de les Regions, que tindrà lloc aquest dimecres 5 de juliol. Durant la trobada, la titular d’Exteriors refermarà el compromís de les forces progressistes per fer front a l’auge de l’extrema dreta a Europa.

 

Et pot interessar  Puigdemont veu cada cop "més a prop" el seu retorn a Catalunya: "En aquestes eleccions vaig a totes, no hi ha un pla B"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut