Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Sánchez usa el ‘Sí’ d’ERC als pressupostos per afirmar que “el PSOE uneix Espanya”

El vicepresident Pablo Iglesias feia un pronunciament similar: “La gran aliança”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 28/11/2020
El president espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez

El president espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha aprofitat un discurs davant el seu partit per comparar els pressupostos general de l’Estat que està tramitant el seu executiu al Congrés amb la vacuna de la covid-19. El socialista ha considerat que els comptes contenen l’esperit “de la millor tradició socialista” i ha lloat els seus efectes. “La vacuna és a la crisi sanitària el que els pressupostos generals de l’Estat són a les crisis econòmica i social derivades de la sanitària. Els pressupostos són la millor vacuna contra el virus de la injustícia, la desocupació i la falta de creixement”, s’ha atrevit a dir, tot estenent la mà als “partits i agents socials que vulguin donar-hi suport a uns comptes necessaris per a Espanya”.

Sánchez també ha usat el pacte de amb ERC sobre la Llei Celaá i els pressupostos generals de l’Estat per fer apologia territorial unionista: el president del Gobierno ha celebrat que el “PSOE és l’únic partit que uneix Espanya”.

En aquest sentit, el socialista també ha explicat que en els seus plans entra també seduir l’independentisme i fer que “aquells que se senten aliens al projecte espanyol” acabin “incorporant-s’hi” fruit de les polítiques que el seu govern vol impulsar. De la mateixa manera, ha demanat per a Espanya, una dreta política “civils, europea i no silvestre o trumpista com s’està veient ara”.

No és la primera vegada que un membre del Gobierno usa el ‘Sí’ d’ERC per a fer bandera de la unitat d’Espanya. El vicepresident Pablo Iglesias es vantava d’haver aconseguit una “gran aliança” espanyola gràcies a l’aprovació dels comptes amb els vots d’Esquerra i Bildu.

Relacionats