Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Iglesias usa el suport d’ERC i Bildu als pressupostos per parlar d’una Espanya “aliada”

|

- Publicitat -

El vicepresident segon del Gobierno i líder d’Unidas Podemos, Pablo Iglesias, s’ha felicitat aquest dimarts del suport que EH Bildu i ERC han traslladat per tirar endavant els pressupostos generals de l’Estat (PGE) per l’any vinent i de l'”aliança” que això implica.

“Els PGE seran històrics; l’aliança encara més”, ha subratllat el líder de la formació estada en un missatge al seu compte personal de Twitter després que el suport de les dues formacions, unit a l’aval anunciat pel PNB, garanteixi la majoria absoluta en comissió necessària per superar les votacions d’aquesta setmana sobre els comptes públics.

Publicitat

“La disponibilitat d’EH Bildu i ERC per donar el sí als PGE consoliden el bloc de la moció de censura de 2018 i de la investidura de 2020, com a majoria progressista a l’Estat”, s’ha congratulat el vicepresident segon del Gobierno.

En qualsevol cas, Iglesias ha recordat la necessitat de “seguir negociant i sumant” tot i comptar ja amb els suports necessaris per tirar endavant els PGE, que van superar les esmenes a la totalitat amb el suport de 198 diputats de tretze formacions diferents.

El suport de grups com Bildu i ERC als comptes públics espanyols ha generat crítiques per part de formacions com el PP i Ciutadans, partit aquest últim que ha reiterat la seva disposició a donar suport als PGE, però que rebutja els acords amb les formacions d’Otegi i Rufián. “És impossible una foto final en què aquest Cs, ERC i Bildu”, ha reiterat aquest mateix dimarts el portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal.

Els PGE seran aprovats aquesta setmana a la Comissió de Pressupostos, que vota les esmenes parcials als Pressupostos registrades pels grups i cadascuna de les seccions del projecte. El Gobierno necessita superar la votació de cada secció, ja que el rebuig de tan sols una implicaria el fracàs de comptes i la seva devolució a l’Executiu.

Et pot interessar  Els comuns acusen el Govern de "mentir" sobre el Hard Rock i exigeixen a Aragonès que doni explicacions al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut