Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Sánchez imposa un “Covid-155”

|

- Publicitat -

El nou coronavirus ha passat de ser el Covid-19 al Covid-155. Un cop d’Estat a les autonomies emparat en la pandèmia que està afectant ja a tot el món.

El president espanyol ha amagat la seva incompetència en un discurs carregat de patriotisme i unionisme emparant-se en la lluita contra el virus: “no hi ha ideologies no hi ha territoris. Aprenguem de la Constitució” ha arribat a afirmar.

Publicitat

Així doncs, la coartada del coronavirus i la seva expansió (especialment per la mala gestió feta a Madrid) arreu de l’Estat ha estat l’argumentació del Gobierno per a destruir les autonomies. Catalunya, doncs, patirà un nou 155 a Sanitat i a Interior. Dit d’una altra manera, els Mossos i els servis públics de salut passaran a gestionar-se des de Madrid.

Sánchez ha tardat tot un dia a comparèixer i tot apunta que les divergències al Gobierno era sobre el paper de Podemos, que no té cap responsabilitat en la gestió de la crisi.

Ara, s’ha creat un gabinet de crisi que pilotarà la lluita contra el virus amb els ministres Robles, Marlasca, Calvo, Ábalos i Illa, els únics que signen el decret.

Així, tot el braç executor (forces i serveis socials) queda sota el ministre Grande-Marlaska. I l’exèrcit espanyol “està preparat” per si cal actuar, tal com ha afirmat Sánchez.

Tota la sanitat, pública, privada i militar queda sota el ministre Illa. El president espanyol ha deixat clar que les altres administracions són gestories, sempre sota “la autoridad competente”, és a dir, el Gobierno.

Com s’esperava, a més, no ha especificat les mesures econòmiques anunciades i s’ha referit, simplement, que es donarà suport a les famílies i treballadors, que hi haurà flexibilització per evitar acomiadaments, suport a les empreses i fons per a la investigació d’una vacuna.

Et pot interessar  El suposat govern progressista del PSOE i Sumar portarà al Constitucional la ILP per declarar la independència

El llenguatge emprat pel president ha estat ple de nacionalisme espanyol, d’orgull patri i el valor màxim destacat ha estat la unió, per sobre de la cooperació o la col·laboració. Un xantatge emocional molt murri que deixa en una difícil posició la resposta del Govern.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut